you're reading...
Παραψυχολογία

Στοιχειωμένα Κτίρια

Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια του Λονδίνου. Έχει θεωρηθεί στοιχειωμένος, καθώς έχουν αναφερθεί αρκετές θεάσεις φαντασμάτων μέσα και γύρω από τον Πύργο. Αυτό δεν είναι άσχετο προς την ιστορία του, αν σκεφτούμε πως τα τελευταία 1000 χρόνια έλαβαν χώρα εκτελέσεις, φόνοι και βασανιστήρια.

Ένα βράδυ, μετά τις τρεις ένας φύλακας άκουσε χτύπους στην οροφή του φυλακίου του. Όπως βγήκε για να ψάξει από πού προερχόταν αυτός ο κτύπος, είδε μια λευκή και άμορφη φιγούρα στην οροφή του Πύργου. Ύστερα διαπιστώθηκε πως ήταν 12 Φεβρουαρίου, τη μέρα δηλαδή που αποκεφαλίστηκε η Jane Grey το 1554.

Μια άλλη οπτασία η οποία έχει σημειώσει αρκετές εμφανίσεις, σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες, ήταν η Ann Boleyn, μία από τις συζύγους του Ερρίκου του 8ου η οποία αποκεφαλίστηκε το 1536. Μάλιστα, η οπτασία της περιφέρεται κρατώντας το κεφάλι της.

Ίσως το πιο φρικτό θέαμα που αναφέρεται, είναι αυτό που αφορά στην κόμισσα του Σάλτσμπουρ. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον 16ο αιώνα, αλλά κατόρθωσε αρχικά να διαφύγει. Ο δήμιός της την κυνήγησε ώσπου τη διαμέλισε. Αυτή η σκηνή έχει αναπαρασταθεί από άυλες οντότητες αρκετές φορές.

· Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες απλών κατοίκων ή περιηγητών στην περιοχή της Πεντέλης, η οποία έχει μάλιστα συνδεθεί με θρύλους φαντασμάτων. Οι περισσότερες μαρτυρίες αναφέρουν περίεργα φώτα είτε σε μορφή αστραπών είτε σε μορφή λευκών γραμμών, τα οποία δεν δικαιολογούνται από την κατάσταση του καιρού. Δηλαδή δε συνοδεύονται από γενικότερη κακοκαιρία. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα μια αλλόκοτη ομίχλη η οποία δεν αφήνει ίχνη στο αυτοκίνητο. Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν στην εμφάνιση του φαντάσματος της ίδιας της Δούκισσας ή της κόρης της Ελίζας.

Η αινιγματική φιγούρα της Σοφίας Λεμπρέν, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, αποτέλεσε αφορμή για θρύλους και δοξασίες. Η Σοφία Λεμπρέν γεννήθηκε στις Η.Π.Α. το 1785. Παντρεύτηκε τον Κάρολο Λεμπρέν, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα. Απέκτησαν μια κόρη της Ελίζα, στην οποία αφοσιώθηκε η Δούκισσα μετά το χωρισμό της. Το 1834 εγκαθίστανται οι δυο τους στην Πεντέλη. Η μικρή Ελίζα όμως, πάσχουσα από φυματίωση, πεθαίνει τρία χρόνια μετά. Η Δούκισσα αποφασίζει να ταριχεύσει το σώμα της κόρης της και να το κρατήσει σπίτι της. Όμως, από φωτιά που έπιασε στο σπίτι το 1847, αποτεφρώθηκε. Τότε η Δούκισσα, άλλαξε πολύ. Οι σύγχρονοι μιλούν για μια βαριά μορφή κατάθλιψης. Απομακρύνεται από το χριστιανισμό και οργανώνει μια θρησκευτική ομάδα των Μωσαϊτών. Ζούσε απομονωμένη στην κατοικία της, όπου πέθανε το 1854. Εντύπωση προκαλεί ότι δεν θάφτηκε σε νεκροταφείο, αλλά στον Πύργο της, στην Πεντέλη.

Τα παραπάνω είναι δύο μονάχα περιπτώσεις, από τις αναρίθμητες που μιλούν για φαντάσματα ή οπτασίες. Στη σκέψη των ανθρώπων, το αινιγματικό ή το τραγικό συνδέεται άμεσα με το μεταφυσικό. Όσοι μάλιστα πιστεύουν τέτοιες θεάσεις, τις ερμηνεύουν, λέγοντας πως όταν ένας άνθρωπος αδικήθηκε από το κοινωνικό σύνολο ή από την ίδια του τη μοίρα, δεν μπορεί να ξεφύγει από την κοσμική ή τη φυσική διάσταση και να μεταβεί ομαλά στη διάσταση των ψυχών ή των νεκρών. Σίγουρα μια τέτοια άποψη, δεν μπορεί να εξηγηθεί με τις υπάρχουσες γνώσεις της φυσικής ή της βιολογίας, ξεπερνά τα όρια το επιστητού. Εξαρτάται από την κοσμοαντίληψη του ατόμου για τη μεταθανάτια κατάσταση.

Advertisements

About admin

secondsight.gr

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: